Velkommen til min lille verden

fredag, august 25, 2006

Om bekymring å ei flua

"Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk!" Fil 4.6

Dette bibelverset kjenne æg treffe mæg ganske godt akkuratt nå. D står faktisk at du sga kje vær bekymra for nogenting- dæ virke heilt umulikt ud. Æg æ en person så bekymre sæg altfor møie. Å akkuratt nå går bekymringane i om koss me kjæme te å få dæ på sørlandet, om Arild vil trivast på jobb, om me vil finna en plass å gå, finna venna, om æg vil få dæ te på skulen. Æg bekymre mæg for adle så he dæ vondt...Ja, dette va bare nogen FÅ eksempel på kæ så bekymre mæg.

Idag æ en sånnen dag der ingenting æ så æg sgo ha ønska å æg æ bekymra for koss ting kjæme t å bli. Men så fekk æg læsa dette bibelverset. Å tenk- alt dæ så bekymre mæg kan æg faktisk legga på Gud. Æg kjæme ingen vei mæ å bekymra mæg. Æg trenge ikkje be Gud om hjelp te å ordna desse tingå- æg kan takka han for at han tæge sæg av adle desse tingå. Æg kan faktisk legga bekymringen øve på Herren.

Dæ æ en historie om ei flua i et fly:
Ei flua flydde ront febrilsk i et fly, att å fram...I go tru at hu hjalp flyet mæ å holla sæg oppe. En passasjer la merke te denne fluå så stresste ront i flyet å spurte om hu ikkje konne ta en pause... Men fluå va fast bestemt på at hu MÅTTE fly, viss ikkje datt flyet ner.
Me vett adle at flyet hadde klart sæg like godt uden fluå si hjelp.

Ser de kor æg vil hen? Me menneske stresse å bekymre oss om så møie rart. For helse, familie, framtid osv. Men me trenge ikkje dæ. Gud vil ta sæg av alt dæ for oss.
Så slutt å stress, len dæg tebage, ta en pause å la Gud ta sæg av dæ. Gud styre allerede flyet:-)

4 kommentarer:

Vibecke sa...

hehe! kånge mæ den fluå så trudde o klarde halla flye oppe:D æg trur du å arild kjæme te å få dæ grett i arendal:)

Endre sa...

he he. Æg kom på mormor så såd på i bilen å skonte sæg for me va seint ute te middag!

Siv-Tone Kvaløy sa...

hehe

Ranveig sa...

Det er et fantastisk bibelvers å hvile i! Jeg kjenner at jeg også ofte bekymrer meg om ting jeg ikke trenger å bekymre meg om. For Gud har en plan for det! Han har all makt i himmel og på jord!