Velkommen til min lille verden

torsdag, november 30, 2006

I LIKE!!

Imorgen er det 1. desember= 1. dag i advent. Det betyr: Min psykiske oppførsel er hoppet tilbake noen år. Sånn helt seriøst: Advendt er kjekkere enn jul:-)

Idag er julecd-en av Carola i hus, advents- staken og stjernen i vinduet. Og det kjekkeste av alt- Jeg fikk adventskalender av Arild- Han der er litt av et funn altså:-)
Mandarin går ned på høykant (det ordet vet jeg ikke om passet inn der.....) Mandarinskall er ikke til for å kastes. Her ligger de noen dager bare for å dufte av go førjulslukt!!

Julegavene er nesten i boks. Det er noe jeg har bestemt meg å bli ferdig med LENGE før jul. For denne tiden er jo til for å ha det gøy- å for å kose oss!! Å tenke litt... tenke litt mer enn vanlig kanskje, på hvorfor vi feirer jul, og på folk som trenger at vi bryr oss:-)

Ha en fin adventstid kjære gode lesere!

tirsdag, november 28, 2006

Inspirasjon...


Mother Theresa put these words up on the wall of her childrens home in Calcutta:

People are often unreasonable, illogical, and self-centered; Forgive them anyway.

If you are kind, people may accuse you of selfish, ulterior motives; Be kind anyway.

If you are successful, you will win some false friends and some true enemies; Succeed anyway.

If you are honest and frank, people may cheat you; Be honest and frank anyway.

What you spend years building, someone could destroy overnight; Build anyway.

If you find serenity and happiness they may be jealous; Be happy anyway.

The good you do today, people will often forget tomorrow; Do good anyway.

Give the world the best you have, and it may never be enough; Give the world the best you've got anyway.


You see, in the final analysis, it is between you and God; It was never between you and them anyway.


fredag, november 24, 2006

Tror jeg skifter til bokmål:-)








Nå kommer det et lite stikk...














Ikke så høy i hatten her nei...








1. desember skal vil ha praktisk eksamen på skolen. Det går ut på at vi kan trekke 1 av 20 oppgaver. Det kan være alt fra sårstell, sengeskift, forflytning, sprøyte, kateterisering osv, osv.
Vi kan ikke gjøre feil og vi har en sensor som vil følge oss med øynene hele tiden. Jeg gruer meg EN DEL altså.. Fytti!! Men satser på det går bra. Jeg er jo egentlig optimist.........:-)

torsdag, november 23, 2006

Thomas & Harald show

Fyttigrisen... Thomas & Harald kjæme t Arendal i helgå... Å æg he lenge fått fortalt at der va dæ kje mulikt å få tag i biletta for alt va udsolgt. Men så vise dæ sæg idag... At dæ va ledige plassa!! JIPPI!! Æg he fått bestilt, å fytti så æg glede mæg. Di æ jo bare så bra:-)

Trur dæ kan jær godt mæ noge vanvittikt useriøst i eksamenslæsingå:-) Fint så me avser en fredagskveld te Thomas & Harald!!

tirsdag, november 21, 2006

mandag, november 20, 2006

Æg sga ikkje ha 4 onga:-)

I helgå he me våre på hyttetur i Lyngdal mæ Ingvar å Bente å 4 onga. Æg tog bilde så æg tenkte æg sgo legga ud hær, men dæ får æg selfølgele ikkje te. Men di kjæme ittekvært:-)

Me hadde dæ kjempejillt. Jore egentle fint lide- dæ æ dæ så æ så fint mæ hyttetur. Me åd møie godt å spælte spæl!! Å lekte mæ ongane. Æg fekk t å mæ prøvd ud mine kunstneriske evne, då hu minsta jentå kom å spurte om æg ville teina. Æg teinte nøye, å blei sjikkele fornødde mæ resultatet. Men hu viska dæ ud... (...he,he) "teide teining". Så dæ va den skrøyden æg fekk.

(10 dage te advendt!!)

onsdag, november 15, 2006

Et lide sukk.


Det e litt tongt- eg føle ikkje eg strekke te.
Så mange krav, møie stress, så mange meininga å forventninga.
Det føles som du e langt vekke, å at eg ikkje kan nå Deg.
Eg føle meg kje goe nok. Sgo våre så møie bedre!

Det e litt tongt- eg kjenne ikkje igjen meg sjøl akkuratt nå.
Sinte, sure, irriterte å leie, men vett ikkje koffor.
Så møie eg ikkje forstår- så møie forvirrande.
Du føles så langt vekke- men takk for at Du e der for det!

mandag, november 13, 2006

Æg he ikkje lyst å vær egoistiske...

Æg he ikkje lyst å vær egoistiske.
Me menneske æ født mæ den domme egenskaben, men æg trur alligavell at me kan jær ganske møie mæ dæ. Koffor æ dæ sånn at me menneske alltid tenke på okke sjøl når me sga vurdera noge. Koss kan æg jær dæ sånn at ting varte mest behagele for mæg?? Alt dæ me jær sga vær mest mulikt behagele for okke sjøl.....
På skulen hær en dag hadde me en forelesning- æg huske ikkje om kæ, men æg huske en ting så vart sagt: "Ta f. eks; Foreldre- barn, venner, ekteskap, sykepleier- pasient. Faktisk så æ dæ opp te den enkelte at den andre skal lykkast. Dæ æ opp te en sygepleier å jær alt hu/ han kan for å få pasienten fornødde".
Dæ handle om at me sga glømma okke sjøl, å sedda den andre i sentrum. I et ekteskap sga du glømma dæg sjøl. Du sga jær dæ du kan for å gleda den andre, uavhengig av dagsformen din. Viss begge parta hadde jort dæ... ja du kan bare tenka dæg te koss dæ hadde vårte:-)

Når me kjørte heim på fredag hørte me på en talar. Han snakkte egentle om dæ sama. Me må legga okke sjøl te side, for å få den andre te å lykkast. Å den andre kan vær alt ifrå kollega, venn, barn, foreldre, søsken, ektefelle, pasient osv.

Æg he ikkje lyst å vær egoistiske, men æg æ dæ. Æg trur kje æg æ aleina om dæ. Me vil ha dæ best muligt. Men æg trur, viss me prøve å glømma okke sjøl å verkele går inn for å sedda den andre i sentrum. Så vil den andre bli glae, å dæ vil på en eller annen måde påvirka osse positivt!

Gud ser på gjerningane okka...