Velkommen til min lille verden

fredag, januar 26, 2007

Et seriøst innlegg

Den siste tiå mi he egentle våre fullt av spørsmål. Æg æ en kristen, men he æg egentle dæ så sga te for å vær en kristen? Æ æg goe nok?
Mange plasse kan æg sjå folk så virkele "brenne" for Gud. Du kan sjå dæ på heila dei. Å når æg ser dæ blir æg selfølgele glae på deira vegne. Men æg kjenne at æg varte heilt motlause sjøl, for æg ao vil ha dæ så dei he. Viss æg ikkje he dæ sånn, kan ikkje æg vær en kristen då? Æg he våre på møde der æg he følt meir tristhet, enn glede. For dæ at æg føle mange av dei andre he noge meir, å noge sterkare enn dæ æg he.

Æg trur på Gud å Jesus å dei:-) Bare mæ å sjå på naturen, sjå på en mage så vekse te noge så blir en onge- et nytt menneske! Et menneske så he så mange funksjona å komplikasjona å organa å system at dæ æ heilt ufattele. FANTASTISK! Dæ æ kje tilfeldikt. Gud æ goe, å Jesus æ mitt stora forbilde!!

Jesus va en goe mann, han va ydmyke, han bagtalte ikkje, han besøkte å hjalp dei så ingen andre brydde sæg om, han tilga adle dei så jor vondt mod an, han hadde alltid tid. Å han he dæ ennå!
1. Peter 2,21-23: For til dette ble dere kalt, fordi også Kristus led for dere, og etterlot dere et eksempel, for at dere skal følge i hans fotspor, han som ikke gjorde synd, og det ble ikke funnet svik i hans munn, han som ikke skjelte igjen når han ble utskjelt og ikke truet når han led...

Jesus æ mitt forbilde, men æg får dæ ikkje te å leva sånn så han gjorde. Æg tenke alt for møie på mæg sjøl, varte sinte når æg ikkje burde å tæge mæg ikkje tid te dæ æg burde tatt mæg tid te. Men han æ fortsatt mitt forbilde. Æg he fortsatt trunå på WWJD? (What would Jesus do?) En sjelden måronn av å te kjæme æg på at æg sga prøva å spør mæg sjøl om dæ heile dagen.. Dei få gongene æg he komt på dæ, så he dæ blitt en spennande dag:-)

Å vær kristen æ ikkje en følelse, men et valg. Et valg om du vil tru på dæ så står i Bibelen eller ikkje. Gud he skapt okke mæ en frie vilje, så dæ æ opp te okke kæ me velle å jær. Trur du på dæ så står der vil du ao prøva å leva sånn så står der. Æg trur, sjøl om dæ ikkje alltid æ lett. Æg prøve å leva sånn så Jesus levde å sånn han vil æg sga leva, fordæ æg trur at dæ æ dæ besta for mæg å for andre. Æg he jaffal noge å strekka mæg itte...

1.Pet 3,8-10: Til slutt: Ha alle ett sinn, vær medlidende, kjærlige mot brødrene, barmhjertige og ydmyke, så dere ikke gjengjelder vondt mot vondt eller skjeldsord med skjeldsord, men heller velsigner. For dere er selv kalt til å arve velsignelse.
For den som vil elske livet og se gode dager, han skal holde sin munn fra svikefull tale. Han skal gå av veien for ondt og gjøre godt. Han skal søke fred og jage etter den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud elsker deg uansett.

Du er et menneske du også, ikke glem det. Ingen mennesker er perfekt.

Og du må for all del ikke sammenlikne deg med andre. Det er ikke noe som heter "bedre" kristen. Er du kristen, så er du kristen.

Jeg selv har fått høre den siste tiden at "guds kjærlighet stråler av deg". Det setter jegg veldig stor pris på, det er hyggelig med slike tilbakemeldinger. Men jeg er ikke noe bedre enn andre fordet. Jeg står på samme linje som alle andre kristne. Og så sliter jeg med veldig mye. For eksempel har jeg veldig lett for å la humøret mitt påvirke forholdet mitt til Gud. Er jeg sur, ber jeg nesten ingenting og leser ikke i Bibelen. Er jeg glad, derimot, leser jeg som bare det og ber som om jeg aldri har gjort noe annet..

Det jeg vil frem til, er at du ikke må føle deg "dårligere" enn andre.

Forresten synes jeg det er veldig tøft av deg å skrive om det. Du ønsker å "gi mer" for Jesus, etter som jeg forstår etter dette innlegget, og jeg må bare si at jeg ønsker deg "lykke til". Du er bevist på det, og det er det største steget. Nå må du bare utføre det. Til å begynne med, er det kanskje litt vanskelig å være snill og grei, gi litt mer kollekt, tilgi og alt det som følger med. Men du vil merke stor forskjell, du vil bli glad, takknemlig og du vil merke det på forholdet ditt til Gud. Og etter hvert blir det ikke så vanskelig å være så "snill og grei". Det blir etter hvert gøy, og ikke noe stress eller et prosjekt i seg selv å gjøre noe du egentlig ikke vil, men som du gjør fordi Jesus ville gjort det.

Gud velsigne deg:)

Anonym sa...

Tusen takk for et flott innlegg:-) (skal innrømme at jeg lurer veldig på hvem det er...)

Jeg tror også at å gjøre ting som Jesus ville gjort gjør noe med en... Og det ER gøy!

Hørte en tale engang, der taleren snakkte om at egentlig samme hva du gjorde (av gode ting), så tenk på at du gjør disse tingene for Gud, da får kanskje tingene en helt annen betydning. Som f. eks å gjøre noen en tjeneste..
Som f. eks å kjøre noen et sted, handle for noen osv.

"Det du gjør, det gjør du for Gud"
Hvis vi tenker på det, for enhver ting vi gjør (eller når vi kommer på det...)så får det faktisk en helt annen betydning.

Og ja, vi er mennesker vi også, vi er ikke bedre enn alle andre, men vi skal være annerledes enn alle andre. Det er derfor gjerningene vi gjør er så viktige.

Vet ikke om det er forståelig det jeg skriver. Men uansett- takk for innlegget:-) Det betydde MYE!!

Siv-Tone