Velkommen til min lille verden

onsdag, februar 10, 2010

Ja, her komme en liten oppsummering fra ferien vår. Mannen øverst på bildet ble favorittmannen min på stranden i Phuket:-) Stakkaren gikk langs stranda og prøvte og selge mais i varmen. Jeg kikket ivirig etter ham hver gang vi var nede på stranden. Fersk maiskolbe fra åkeren, grillet, og med smeltet smør og salt på- Mmm så godt! I phuket var vi på en fantastisk plass som heter Kamala. Hotellet var bare helt nydelig og alt var tilrettelagt for oss med barn. Kamala var forholdsvis en litt uberørt plass. Stranda var rolig og ikke overgrodd av turister og det var ikke problem og finne solsenger som var ledige. Altså, en fantastisk plass!
En av dagene våre i Phuket leide vi egen speedbåt som førte oss egentlig der vi ville. Vi var innom flere steder på phi phi island.

Blant annet på Maya beach, hvor filmen The beach ble spillt inn. Her tok det jo fullstendig av med turister.


Dette bildet er tatt fra en roadtrip i Koh Samui, den siste plassen vi var. Skeptisk? Jeg?
To kjekkaser i jungelenElefantridning i jungelen. Veldig kjekt, og itt skommelt. Heldigvis hadde vi en veldig lat elefant. Den stoppet opp mange ganger for å klø seg og gikk veldig sakte.....
Etter denne "roadtripen" fikk ferien en annerledes vending. Sarah hadde vært syk en liten uke. Vi hadde legebesøk på hotellet og han mente det bare var en forkjølelse. Men hun ble aldri bedre. Hadde liten matlyst og var generellt slapp. Sarah var enten med oss eller med mine foreldre på hotellet på dagene, for å slappe mest mulig av. Da vi var på roadtripen fikk jeg telefon fra mor at Sarah hadde blitt verre. Vi kontaktet legen og de sendte ambulanse til hotellet. Det var dette som ventet oss da vi kom tilbake fra turen vår. Vi hentet Sarah og kjørte med ambulansen på sykehuset. Det var mange tanker i hodet mitt på vei mot sykehuset. Jeg har hørt så mye rart om utenlandske sykehus. Men heldigvis viste det seg og være et bra sykehus. Det var en engelsk sykepleier der og hun beroliget oss.
Bronkitt, begynnende lungebetennelse og mageinfeksjon ble diagnosen på sykehuset. Og med lite inntak av mat, og diare og oppkast over tid var Sarah dehydrert. Formen kom seg da hun fikk væske intravenøst og fikk startet på antibiotika. Og være syk i et varmt land med høy luftfuktighet er ingen bra kombinasjon. Vi er så glade for at dette gikk godt. For da vi bar henne inn i ambulansen var vi livredde for skatten vår!
Nå er vi hjemme og takker for Gud for at alt gikk så godt! Etter en uke med mange bekymringer og lite søvn er vi selvfølgelig slitne. Sarah blir sterkere for hver dag og har matlyst som aldri før.
Vi hadde det kjekt i Thailand, tross alt! For et fantastisk land og for noen flotte mennesker. De er så imøtekommende og gjestfrie. Vi vil tilbake engang, men det blir nok mange år til!
2 kommentarer:

Caroline sa...

Kjempe fine bilder! Så bra at alt gikk bra med Sarah :) Kos dere videre i vinterland :)
Klem Caroline

Vibecke sa...

Ja, me hadde dæ kjekt! Og alt gjekk godt te slutt:) Sarah æ ei tøffe jenta;) Nå savne æg dåkke allerede!